دسته‌بندی نشده

پیپت چیست؟

پیپت (Pipettes)  یکی از ابزارهای آزمایشگاهی است که به منظور برداشتن اندازه دقیقی از مایع در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شود. این وسیله معمولاً از شیشه ساخته می‌شود و برخلاف وسایلی مانند بِشر و ارلن نمی‌تواند در معرض شعله مستقیم قرار گیرد. پیپت در واقع لوله بسیار نازکی است که برای برداشتن و جا به جا کردن مقادیر بسیار کم مایع به کار می‌رود و در انواع پلاستیکی و شیشه‌ای ساخته می‌شود.
در این لوله نازک شیشه‌ای که هر دو سر آن باز است اما روزنه یک سر آن به اندازه نوکِ یک قطره چکان باریک است.
پیپت برای برداشتن و انتقال دادنِ مقادیر کم مایعات و محلول‌های شیمیایی نیز به کار می‌رود و معمولاً وقتی بخواهیم با دقت زیادی مقداری مایع را اندازه‌گیری کنیم. پیپت‌های شیشه‌ای دقیق ترین وسیله برای اندازه گیری و انتقال محلول‌ها هستند و دقت آنها در حد میلی‌لیتر است.

ویژگی های پیپت:

  1. بر روی آن نام شرکتی که آن را استاندارد سازی کرده و نام شرکت سازنده درج شده
  2. بر روی آن حجمش درج شده مانند: ۱میلی لیتر
  3. میزان حرارتی که در آن، پیپت را کالیبره کرده اند بر روی آن درج شده مانند:  c °۲۰
  4. درصد عدم صحت مجاز بر روی آن درج شده مانند: ۰۰۱ /۰ ±
  5. نوع تخلیه و کار با آن مانند TD یا EX ،TC یا In
  6. کلاس آن مثلاً: A،B،C و …
  7. ممکن است اطلاعات بیشتری مثل سرعت و زمان تخلیه پیپتهای کلاس As بر روی آن نوشته شده باشد مانند: ۵/۴ ثانیه
  8. در قسمت درجه بندی به این شکل نوشته شده است: ۵ و ۱/۰ که بیانگر تقسیمات تا ۱/۰ میلی لیتر می باشد.

انواع پیپت

پیپت‌ها بنا بر کاربردهایشان، بر دو نوع هستند:

  1. حجمی یا انتقالی
  2. مدرج یا اندازه گیری

حجمی (Volumetric Pipette): این پیپتها با یک حباب در وسط لوله به شکل استوانه برای انتقال حجم خاصی از مایع استفاده می شوند.

پیپتهای حجمی (volumetric pipettes):

در بخش بالایی این پیپتها نشان کالیبراسیون وجود دارد و بخش انتهایی آن به یک لوله نازک منتهی می شود. سوراخ خروجی آن باید به قدری تنگ باشد تا از خالی شدن ناقص پیپت و جریان تند مایع که سبب بروز خطا می شود جلوگیری کند.

برای رقیق ساختن محلول، ساخت استاندارد، حل کردن سرم های کنترل، منتقل کردن حجم مشخصی از مایع صاف شده (Filtrate) و منتقل کردن نمونه های غیر ویسکوز (non viscous) از پیپتهای حجمی و انتقال صحیح، که یک حجم ثابت کالیبره شده اند استفاده می شود.

در بازار این نوع پیپتها در سایز های مختلفی وجود دارند مانند: ۵،۴،۳،۲،۱ و ۱۰ میلی لیتری که سایز های معمولی به شمار می روند البته گاهی اوقات سایز های ۵۰،۲۵،۸،۶ و ۱۰۰ میلی لیتری آن هم وجود دارند که برای انجام کار های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.

در جدول زیر با کوچک شدن اندازه آنها قابلیت اعتماد آنها نیز کاهش می یابد. برای استفاده از روش میکروآنالیز باید از میکروپیپت های بخصوص دیگری استفاده کنید.

پیپت مدرج

پیپت ساده، مانند بورت درجه بندی شده است و صفر آن در بالا قرار دارد و باید آن را مانند بورت روی درجه صفر تنظیم و تا آخر خالی کرد. پیپت پاستور پلاستیکی یکی از انواع این پیپت‌ها است. شما می‌توانید این پیپت را از طریق تماس با شماره تلفن‌ها سنا تشخیص آزما خریداری نمایید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *