از ابتدای شیوع ویروس کرونا جدید گمانه زنی های مختلفی انجام شده است. یکی از آنها تاثیر آب و هوا بر کرونا است. یکی از سوالاتی که مردم می پرسند. آیا آب و هوا بر کرونا اثر دارد؟
اهمیت رطوبت و دما در گسترش بیماری COVID-19
سرماخوردگی و آنفولانزا در طول زمستان به نسبت همهگیری میرسد. شیوعهای مهم SARS-CoV-1 و SARS-CoV-2 – ویروسهایی که باعث SARS و COVID-19 میشوند. به ترتیب در زمستان رخدادهاند. پیوند بین شیوع ویروس و فصل، موضوع تحقیقات زیادی بوده است. این دو عامل اصلی در ایجاد ارتباط “تغییرات در پارامترهای محیطی و رفتار انسان” هستند.اینکه آیا آب و هوا بر کرونا اثر دارد یا خیر هنوز مورد تحقیق و سوال است.
اختلاف دما و رطوبت بر میزان پایداری و انتقال ویروسها تأثیر میگذارد. مقالات جدید نشان میدهند که هوای سرد، خشک در انتقال آنفلوانزا در زمستان نقش داشته باشد. بر اساس مطالعات انجامشده میتوان نتیجه گرفت که دما و رطوبت میتواند منجر به گسترش همهجانبه بیماری COVID-19 میشود که مطالعات زیر جزئی از گزارشها صورت گرفته میباشد.
بررسی اثر رطوبت بر کرونا در استرالیا
COVID-19 میتواند یک بیماری فصلی با خطر بیشتر در زمستان باشد. در مرحله اولیه اپیدمی COVID-19 ارتباط بین رطوبت پایین و افزایش موارد مثبت بهدستآمده را نشان داد. محققان دریافتند که کاهش یکدرصدی رطوبت میتواند تعداد موارد COVID-19 را ۶ درصد افزایش دهد.
بررسی اثر رطوبت و دما بر کرونا در چین
اثرات تغییر دما و رطوبت در مرگ COVID-19 ارتباط مثبت با تعداد مرگ و میر روزانه COVID-19 برای دامنه دمای روزانه مشاهده شد. اما ارتباط منفی برای رطوبت نسبی داشته باشد. بهطور خلاصه، این مطالعه نشان میدهد که تغییر دما و رطوبت نیز ممکن است عوامل مهمی در مرگ و میر COVID-19 داشته باشد.
نتایج تأثیر دما و رطوبت در موارد جدید ابتلا روزانه و مرگ و میر جدید COVID-19 در ۱۶۶ کشور
نتایج بر اساس آنالیزهای ساختاری و حساسیت، شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهد بیماری همهگیر COVID-19 تا حدی با افزایش دما و افزایش رطوبت سرکوب میشود. بااینحال، باید اقدامات مهمی برای کنترل منبع عفونت، جلوگیری از انتقال و پیشگیری از گسترش بیشتر COVID-19 انجام شود.
تحقیقات قبلی همچنین نشان داده است که بالاتر از یک رطوبت نسبی ۸۰٪ یا پایینتر از ۲۰٪، بیشتر ویروسهای کرونا پس از دو روز در دمای ثابت ۲۰ درجه سانتیگراد فعال هستند. در دمای ثابت و رطوبت نسبی ۵۰٪، کمتر از ۱٪ ویروسها پس از ۲ روز زنده مانده بودند.
منبع:who