ویروس شناسی

آیا ویروس کرونا از اجساد مردگان انتقال می‌یابد؟

انتقال کرونا از اجساد مردگان

آیا انتقال کرونا از اجساد مردگان امکان پذیر است؟
در پی همه‌گیر شدن ویروس کرونا بسیاری از خانواده‌ها عزیزان خود را در اثر این بیماری از دست دادند. خاکسپاری و شرکت در مراسمات عزاداری یکی از رسومات ایرانیان است. اما همواره نگرانی در مورد پخش این ویروس از طریق اجساد مردگان وجود دارد. این امر سبب می‌شود تا بسیاری از افراد در مراسم سوگواری عزیزان خود شرکت نکنند.
از همین رو همواره سؤالاتی نظیر آیا اجساد کسانی که در اثر ابتلا ویروس کرونا مرده‌اند، می‌تواند سبب انتقال بیماری کرونا شود؟ آیا شرکت در مراسم تدفین افرادی که در اثر ویروس کرونا مرده‌اند جایز است؟ آیا اجساد افراد مبتلا به کرونا باید سوزانده شود؟ وجود دارند. از همین رو در ادامه این مطلب، به بررسی این موضوعات و پاسخ به این سؤالات خواهیم پرداخت.

آیا انتقال کرونا از طریق اجساد مردگان امکان‌پذیر است؟

همانطورکه می‌دانید ویروس کرونا از طریق ذرات تنفسی انسان انتقال می‌یابد. کرونا و ریه با یکدیگر ارتباط دارند. این ویروس عفونی با انتقال از طریق دستگاه تنفسی خود را به ریه می‌رساند و در این بخش رشد می‌کند. بنابراین روش انتقال کرونا، از طریق صحبت کردن، سرفه، عطسه یا زدن دست آلوده به نواحی مخاطی است. یک فرد مرده نفس نمی‌کشد. از همین رو نمی‌تواند ناقل کرونا باشد. بر اساس تحقیقات سازمان جهانی بهداشت تاکنون هیچ نشانی از انتقال افراد مرده به فرد زنده وجود ندارد. اما آیا این جمله به این معنی است که ویروس در جسد زنده نمی‌ماند؟
عدم انتقال کرونا از اجساد مردگان به این معنی نیست که شما می‌توانید جسد را ببوسید. زیرا این ویروس قادر است تا چندین ساعت در بر روی اجسام باقی بماند. به همین علت باید از نزدیک شدن و لمس اجساد خودداری کرد.
البته این ویروس ممکن است همچنان در ریه اجساد زنده باقی بماند. از همین رو از طریق کالبد شکافی جسد پخش شود. این ویروس‌ها ممکن است در جریان کالبد شکافی یا شستشوی اندام‌های داخلی جسد، آزاد و پراکنده شوند.

انتقال کرونا از اجساد مردگان

آیا شرکت در مراسم تدفین افرادی که در اثر ابتلا به ویروس کرونا مرده‌اند، جایز است؟

بر اساس شواهد انتقال کرونا از طریق اجساد مردگان امکان‌پذیر نیست. از همین رو می‌توان در مراسم تدفین افرادی که در اثر ابتلا به ویروس کرونا مرده‌اند شرکت کرد.
اما باید بخاطر داشت که صاحبان عزا عموماً خانواده فرد هستند و قطعاً در ارتباط نزدیک با فرد مرده بوده‌اند. از همین رو، احتمال ناقل بودن آن‌ها بسیار زیاد است.
اعضای خانواده فرد مرده نیز می‌توانند با رعایت فاصله مناسب به جسد نگاه کنند. اما بهتر است از لمس آن خوددداری نمایند.
در مراسم تدفین یا تشییع جنازه باید فاصله اجتماعی رعایت شود. خانواده درجه یک و افرادی که به فرد مبتلا نزدیک بودند باید حتماً از ماسک استفاده کنند و فاصله خود را نیز با دیگران حفظ نمایند.
افراد علائم‌دار به هیچ عنوان نباید در مراسم تدفین شرکت نمایند. همچنین قانون منع شرکت در این مراسمات برای افراد بالای ۶۰ سال و افرادی که به ضعف سیستم ایمنی مبتلا هستند، ممنوع است.

آیا باید اجساد افراد مبتلا به کرونا را سوزاند؟

در آغاز شیوع کرونا برای جلوگیری از انتقال کرونا از اجساد مردگان توصیه می‌کردند که جسد آن‌ها سوزانده شود. اما سازمان بهداشت جهانی طی بیانیه‌ای اعلام کرد که هردو شیوه سوزاندن و دفن کردن اجساد قابل قبول است.
از آنجایی که در گذشته اجساد مردگانی که به بیماری مصری مبتلا می‌شدند سوزانده می‌شد، این باور در مردم وجود دارد که باید این جسدها را بسوزانند. اما بر اساس بیانیه سازمان جهانی بهداشت نیازی به سوزاندن این مردگان نیست. همچنین تعجیل در دفن این مردگان نیز بی مورد است. همچنین به هیچ وجه نیازی نیست که لباس‌ها و لوازم شخصی مرده سوزانده شده و از بین بروند. تنها کافیست پیش از استفاده از این اقلام آنها را بشویید یا با مواد ضدعفونی کننده ضدعفونی نمایید.
تنها ایرادی که در برگزاری مراسم عزاداری به ویژه در ایران وجود دارد. تجمع وشلوغی این مراسمات است. این امر سبب می‌شود، اگر فردی ناقل بدون علامت باشد؛ بتواند به‌راحتی این بیماری را به سایر افرادی که در این مراسم حضور دارند منتقل کند. از همین رو توصیه می‌شود برای حفظ جان سایر اعضای خانواده از شرکت در مراسمات خاکسپاری خودداری شود.
البته این موضوع در کشور ما اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه در مراسم تدفین نیز اغلب افرادی که در مراسم شرکت می‌کنند بسیار به یکدیگر نزدیک می‌شوند. از همین رو توصیه می‌شود که حتی المقدور تنها اقوام درجه یک در این مراسمات حضور پیدا کنند.

نتیجه گیری:

بطورکلی می‌توان نتیجه گرفت که انتقال کرونا از اجساد مردگان امکان پذیر نیست. از همین رو افرادی که عزیزی را در اثر این بیماری از دست داده‌اند می‌توانند با او وداع کنند. اما حتی‌المقدور باید سعی کنند این مراسم را مختصر برقرار کنند. همچنین افرادی که کارهایی مانند کفن و دفن مرده را انجام می‌دهند باید از دستکش مخصوص استفاده نمایند و پس از انجام مراسم دست‌های خود را به‌خوبی با آب و صابون بشویند یا استحمام کنند.



نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *