شناسایی و مراقبت از افراد در معرض خطر کرونا ویروس جدید مهم است. افزایش اطلاعات در مورد نحوه ابتلا به کرونا ویروس برای همگان ضروری است.
گروه های در معرض ابتلا به کرونا ویروس
دو گروه زیر به عنوان افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند. مبنای گروه بندی اقدامات لازم جهت درمان بر مبنای علائم مشاهده شده است.
گروه اول شامل بیماران با نقص ایمنی
۱- افراد تحت درمان با کورتیکواستروئید
۲- افرادی که دچار بدخیمی بوده و شیمی درمانی شده اند
۳- افرادی که پیوند عضو داشته اند
۴- مبتلایان به HIV
گروه دوم افراد دارای بیماری های زمینه ای
۱- بیماری قلبی و عروقی
۲- فشارخون
۳- بیماری تنفسی زمینه ای
۴- دیابت
۵- افراد دارای BMI بالای ۴۰
۶- افراد بالای ۵۰ سال
زنان باردار
ویروس سارس و مرس می توانند موجب پیامدهای نامطلوب حاملگی شوند. مانند سقط جنین، زایمان زودرس، محدودیت رشد داخل رحمی و مرگ مادر بشوند.
پیامدهای عفونت COVID-19 برای بارداران هنوز مشخص نیست. شواهدی بر عفونت شدید در مادران و نوزادان گزارش نشده است. با این حال خطر احتمالی آن باید در نظر گرفته شود. بنابراین، توصیه های لازم برای مدیریت زنان باردار در معرض خطر عفونت COVID-19 ضروری است.
هر زن بارداری که طی ۱۴ روز گذشته به منطقه ای تحت تأثیر COVID-19 سفر کرده باشد. یا تماس نزدیک با بیماران تایید شده ی COVID-19 داشته باشد. باید برای COVID-19 مورد آزمایش قرار بگیرد. حتی اگر بدون علامت باشد.
زنان باردار مبتلا به عفونت آزمایشگاهی COVID-19 که بدون علامت هستند. باید از نظر ویژگیهای بالینی COVID-19 حداقل ۱۴ روز درخانه خودآزمایی شوند.
این بیماران و افرادی که از بیماری خفیف بهبودی می یابند. باید تحت سونوگرافی قرار گیرند. به دلیل خطر بالقوه ای که برای محدودیت رشد داخل رحمی وجود دارد. نوزادان تازه متولد شده از مادران مبتلا به COVID-19 باید حداقل ۱۴ روز ایزوله شوند. در این مدت شیردهی مستقیم توسط مادران توصیه نمی شود.
در مطالعه ای در چین ۹ فرد باردار با ابتلای قطعی به ویروس کرونا انجام شد. مشخص شد که علائم بالینی این افراد مشابه سایر بیماران بوده است. و هیچکدام وارد فاز حاد یا مرگ نشده بودند.
براساس یافته های این مقاله در این ۹ بیمار نمونه های زیر بررسی شد.
۱- نمونه سواب نازوفارنکس نوزادان
۲- نمونه مایع آمنیوتیک
۳- نمونه خون بند ناف
۴- شیر مادر
پیشرفت پنومونی در ۳ ماهه سوم منجر به بروز عواقب جانبی در نوزادان نمی شود.
کودکان
بیشتر کودکانی که به این بیماری مبتلا هستند. به اندازه بزرگسالان بیمار نمی شوند. و برخی ممکن است هیچ علائمی از خود نشان ندهند. علائم COVID-19 را در نوزادان و کودکان بدانید. چرا ممکن است کودکان تحت تأثیر COVID-19 متفاوت باشند. و چه کارهایی میتوانید برای جلوگیری از شیوع ویروس انجام دهید.
افراد در معرض خطر کرونا ویروس باید روش های جلوگیری از ابتلا به این ویروس را بدانند.