ویروس شناسی

بهترین ماسک کرونا کدام است؟ ماسک بهتر است یا شیلد؟

ماسک کرونا بهتر است یا شیلد؟ قطعاً بارها و بارها این سؤال را از خود پرسیده‌اید. از آنجایی که شیلد پوششی سات که تمام صورت را می‌پوشاند، قطعاً می‌تواند از انسان در برابر انتقال بیماری‌ها محافظت کند. این امر سبب می‌شود که عده‌ای تصور کنند که شیلد بهتر از ماسک است. زیرا درصورت استفاده از این نوع پوشش صورت، احتمال برخورد دست‌ها با چشم، بینی و سایر نواحی مخاطی کمتر می‌شود. از همین رو چرا با وجود مزایای شیلد، همواره به استفاده از ماسک توصیه می‌شود؟ آیا ماسک پارچه‌ای می‌تواند ما را در برابر ویروس کرونا محافظت کند؟ بهترین ماسک برای استفاده روزانه کدام است؟ برای پاسخ به این سؤالات این مطلب را به نگار ش درآورده‌ایم تا با بهترین ماسک برای محافظت در برابر کرونا آشنا شوید.

بهترین ماسک کرونا کدام است؟

با شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری آنان، تاکنون ماسک‌های زیادی برای استفاده توصیه شده‌اند. توصیه‌های متعدد در مورد ماسک مناسب برای محافظت در برابر ویروس کرونا باعث شده است تا مردم نظرات متفاوتی در مورد استفاده از ماسک داشته باشند.
قطعاً بهترین نوع ماسک‌ کرونا ماسک‌های سه لایه پزشکی یا جراحی هستند. این ماسک از یک نوع منسوج بی‌بافت تشکیل شده است. این منسوجات بی‌بافت در هم تنیده می‌شوند و ساختاری فشرده را ایجاد می‌کنند. این ساختار فشرده سبب فیلتر شدن ذرات و جلوگیری از ورود آن‌ها به دهان و بینی خواهد شد. بطورکلی فلسفه ماسک جراحی برای محافظت از دیگران در برار فردی است که از این نوع ماسک استفاده می‌نماید. به‌عبارتی اگر شما پخش کننده آلودگی باشید این ماسک فرد مقابل شما را از آلودگی محافظت خواهد کرد.
قطعاً این نوع ماسک‌ها از فرد سالم نیز محافظت می‌کنند، اما میزان فیلتراسیون آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. برای مثال برخی ماسک‌های جراحی می‌توانند این ذرات را تا ۳۰ درصد فیلتر کنند و برخی دیگر نیز می‌توانند این ذرات را حتی تا ۸۰ درصد نیز فیلتر نمایند. برخی ماسک‌های جراحی از پلی پروپیلن تهیه شده‌اند، این نوع ماسک‌ها در برابر ویروس محافظت بیشتری دارند.

ماسک بهتر است یا شیلد؟

شیلدهای پلاستیکی برخلاف ماسک کرونا که فقط بینی و دهان را محافظت می‌کنند، تمام صورت را تحت پوشش قرار می‌دهند. از همین رو اجازه نمی‌دهند که دست‌هایی که همواره با سطوح آلوده در ارتباط‌‌ اند به چشم یا سایر نواحی مخاطی اصابت کنند.
اما باید بدانید که شیلدهای پلاستیکی تأثیر چندانی در محافظت از کرونا ندارند. زیرا این شیلدها توانایی فیلتر کردن ذرات ویروس را ندارند. اما ماسک‌ها باتوجه به بافت درهم تنیده‌ای که دارند، مانع از عبور ذرات تنفسی و ویروس خواهند شد. باتوجه به اینکه فضای پایین شیلد کاملاً باز است و این محافظ نمی‌تواند ذرات را فیلتر نماید. همچنین، از آنجایی که نحوه پخش این ویروس از طریق ذرات تنفسی است، شیلد قادر به فیلتراسیون این ذرات نخواهد بود. اما استفاده از ماسک و شیلد بطور همزمان می‌تواند محافظ خوبی برای فرد سالم باشد.

ماسک پارچه‌ای چه میزان در برابر محافظت از کرونا مؤثر است؟

در ابتدای شیوع ویروس کرونا همواره به استفاده از ماسک پارچه‌ای برای محافظت در برابر کرونا توصیه می‌شد؛ اما امروزه توصیه سازمان بهداشت جهانی استفاده از ماسک‌های سه لایه جراحی است. علت این امر به دلایل مناسب نبودن ماسک پارچه‌ای به‌عنوان ماسک کرونا نیست. در حقیقت این موضوع به دلیل ناقلین کرونا است نه بی‌تأثیر بودن ماسک پارچه‌ای.
برخی ناقلین کرونا، ناقل خاموش نام دارند. برخی افراد در دوره کومون قرار دارند. از همین رو ممکن است بدون علامت در جامعه تردد کنند. به‌همین علت سازمان وزارت بهداشت در تلاش است تا با فرض ناقل بودن همه افراد جامعه، از همه‌گیری آن بکاهد. ماسک‌های پارچه‌ای نیز می‌توانند به‌عنوان ماسک کرونا مورد استفاه قرار گیرند. اگر از این نوع ماسک استفاده می‌کنید به نوع پارچه‌ای که برای ساخت آن به کار رفته است دقت نمایید.
برای تست پارچه آن را مقابل آفتاب قرار دهید. اگر نور از آن عبور می‌کند، این ماسک نمی‌تواند محافظ خوبی در برابر انتشار یا پذیرش ویروس باشد. اغلب پارچه‌هایی که کتان صدر در صد هستند و بافت منسجم و فشرده‌ای دارند از بهترین انواع ماسک‌های پارچه‌ای هستند.
به یاد داشته باشید که پس از هر بار استفاده از ماسک پارچه‌ای، آن‌ها را با آب گرم و مواد شوینده بشویید و اجازه دهید کاملاً خشک شوند. زیرا ماسک مرطوب فضای مناسبی برای رشد باکتری‌ها خواهد بود. اگر به کرونا مبتلا شده‌اید یا احساس می‌کنید که ناقل هستید بهتر است بجای ماسک پارچه‌ای از ماسک‌های N95 یا ماسک جراحی استفاده نمایید.

نتیجه گیری:

ماسک کرونا ماسکی است که بتواند شما را در برابر ابتلا به ویروس محافظت نماید. اما باید بدانید که محافظت دربرابر ابتلا به این ویروس صد در صد نیست. ماسک‌ها می‌توانند بسته به نوع و جنس این میزان را کاهش دهند، اما هرگز نمی‌توانند آن را به صفر برسانند. اما استفاده از ماسک به‌ویژه برای افرادی که ناقل هستند می‌تواند روش خوبی برای جلوگیری از نشر این ویروس توسط آن‌ها باشد.


نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *