ویروس شناسی

دوره نقاهت کرونا چگونه است؟

دوره نقاهت کرونا

دوره نقاهت کرونا پس از ابتلا به کرونا امری طبیعی است. این بیماری دارای یک دوره کومون است که از ۲ تا ۱۴ روز به طول می‌انجامد. پس از مشاهده نشانه‌های بیماری کرونا، بیماری کم کم به سمت بهبودی می‌رود. این دوره را دوره نقاهت بیماری می‌نامند. از آنجایی که این ویروس جدید است کمتر کسی تجربه چگونگی گذراندن این دوران را دارد. حتی ممکن است بسته به شدید یا ضعیف بودن این بیماری احساس افراد در دوره نقاهت متفاوت باشد. از همین رو قصد داریم که در این مقاله در رابطه با دوران نقاهت کرونا صحبت کنیم.

آشنایی با احساسات و حالاتی که انسان در دوران نقاهت کرونا خواهد داشت؟

برای آشنایی با حالات دوره نقاهت کرونا از زمان ابتلا به آن شروع می‌کنیم. همانطورکه می‌دانید این بیماری دارای یک دوره کومون است. این دوره کومون بین ۲ الی ۱۴ روز طول می‌کشد. اغلب علائم کرونا بین ۲ الی ۴ روز بروز خواهد کرد. افرادی که بعد از چهار روز از خود علامت نشان می‌دهند، به نوع خفیفی از این بیماری مبتلا خواهند شد. در این دوره فرد بیمار ناقل کرونا است.
علائم بیماری کرونا، شامل سرفه خشک، تب بالاتر از ۳۸ درجه، بدن درد و در بعضی موارد اسهال و استفراغ و علائم گوارشی است. برخی نیز سخت نفس کشیدن و درد قفسه سینه را جز علائم کرونا می‌دانند. از دست دادن حس بویایی و چشایی، حساسسیت‌های پوستی نظیر جوش و … همچنین بعضاً سیاهی انگشتان پا را نیز جزء علائم کرونا اعلام کرده‌اند. به این علامت انگشت پای کووید می‌گویند.
در دوران نقاهت کرونا نیز اغلب همین علائم را خواهید داشت. اگر به نوع حفیفی از بیماری کوویید مبتلا شده‌اید، دوران نقاهت کرونا اغلب دو هفته خواهد بود. دوران نقاهت کرونا در نوع شدید آن نیز اغلب بین ۶ الی ۸ هفته است.

دوره نقاهت کرونا


سن و سال و سلامت عمومی به همان صورت که در شدت بیماری تأثیر دارد در دوره نقاهت از آن نیز تأثیرگذار است. اما اغلب علائمی نظیر بدن درد، تنگی نفس و سردرد ممکن است تا بعد از کرونا نیز ادامه پیدا کند. البته افرادی که ریه آن‌ها زیاد درگیر کرونا شده است؛ دوره نقاهت طولانی‌تری خواهند داشت.
اغلب دوران نقاهت کرونا در مواردی که بیمار به نوع خفیف آن مبتلا شده است، به‌راحتی و بدون نیاز به بستری در بیمارستان سپری خواهد شد. اما برخی از افراد که به نوع شدیدتری از این بیماری مبتلا شده‌اند دچار سندرم دیسترس تنفسی حاد خواهند شد. این امر می‌تواند به ریه آسیب وارد کند. اگر درصد زیادی از ریه فرد کرونایی درگیر شود، ریه باید با استفاده از برخی تمرین‌های ورزشی که توسط پزشک به بیمار داده می‌شود، ترمیم شود.

آیا پس از پایان دوره نقاهت احتمال ابتلا مجدد به کرونا وجود دارد؟

کرونا یک عفونت ویروسی است. از همین رو، فرد بیمار پس از ابتلا به ویروس و گذراندن دوره نقاهت کرونا در برابر آن مقاوم می‌شود. زیرا بدن برای بهبود از بیماری آنتی بادی ترشح می‌کند. این آنتی بادی می‌تواند شما را تا ۶ ماه از ابتلا مجدد به ویروس محافظت کند؛ اما همچنان احتمال ابتلا به این عفونت ویروسی وجود دارد.

توصیه‌هایی برای گذراندن دوران نقاهت کرونا

دوره نقاهت کرونا نیز مانند دور نقاهت از هر بیماری دیگر دوره‎‌ای است که باید سپری شود، اما می‌توان با استفاده از توصیه‌هایی این دوره را راحت‌تر گذراند. برای مثال خوردن غذاهای سالم که دارای ویتامین و مواد مغذی است می‌تواند به بهبود سریع‌تر بیماری کمک کند. بهتر است حتی اگر به کرونا ضعیف مبتلا شده‌اید در دوران نقاهت، از استفاده از موادغذایی فرآوری شده پرهیز کنید.
استفاده از مایعات در دفع عفونت از بدن شما اثر گذار است. همچنین اگر تب دارید باید آن را با استفاده از دردهای تب‌بر پایین بیاورید.همچنین تا جایی که امکان دارد از حاضر شدن در اجتماعات پرهیز نمایید و استراحت کنید.

نتیجه‌گیری:

کرونا ویروس نیز یک عفونت است. پس از ابتلا به هر عفونت باید برای رهایی از آن دوران نقاهت را گذراند . دوران نقاهت بیماری کرونا بسته به شدت بیماری دارد. همچنین شرایط فرد و سن و سال او نیز در این دوره و مدت زمان آن تأثیر دارد. بطورکلی احساسی که در دوره نقاهت دارید همان احساسات نظیر تب، سرفه و …است که در دوره بیماری تجربه می‌کنید. با این تفاوت که هر چقدر بیشتر از زمان بیماری بگذرد. این علائم کمتر شده و بدن رو به بهبودی می‌رود. برای افرادی که درصد زیادی از ریه آن‌ها درگیر بیماری شده است، اغلب ورزش‌هایی در نظر گرفته خواهد شد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *