ویروس شناسی

شناسایی راه های انتقال ویروس کرونا

شناسایی راه های انتقال ویروس کرونا

شناسایی راه های انتقال ویروس کرونا در کاهش ابتلا به آن مفید است. توصیه می شود همه افراد جامعه این راه ها را بشناسند.

روش انتقال انسان به انسان ویروس SARS-CoV-2

راه های انتقال ویروس کرونا شامل موارد زیر است:

۱. انتقال ویروس کرونا از طریق تماس نزدیک فرد به فرد

۲. انتقال از طریق آئروسل ها

۳. انتقال از طریق لمس کردن سطوح آلوده

این ویروس توسط قطرات تنفسی در هنگام سرفه یا عطسه به افراد دیگر منتقل می شود. قطرات حاوی ویروس تا ۳ فوت از طریق هوا رانده می شوند. ویروس روی غشاهای مخاطی دهان، بینی یا چشم افراد مجاور  قرار می گیرد.

انتقال SARS-CoV-2 از طریق قطرات صحبت، سرفه، عطسه ‏و آئروسل های تولید شده صورت می‌گیرد. معمولا قطرات بزرگ تنفسی به انتقال ویروس به افراد نزدیک کمک کنند. انتقال با فاصله طولانی با قطرات کوچک‌تر معلق در هوا نیز محتمل است.

قطرات تنها مدت کوتاهی در هوا معلق می شوند. کرونا ویروس بر روی سطوح مختلف از چند ساعت تا چندین روز ماندگاری دارد. انتقال غیرمستقیم از اجسامی مانند لباس ها، ظروف غذا خوری و لوازم خانگی ممکن است.

مطالعه ای نشان داده است که کرونا ویروس COVID-19 می تواند تا چهار ساعت روی مس بماند. کرونا تا ۲۴ ساعت روی مقوا،  تا دو یا سه روز روی پلاستیک و فولاد ضدزنگ زنده بماند. محققان دریافتند ویروس کرونا می تواند به قطرات موجود در هوا تا سه ساعت قبل از سقوط آویزان شود. اما اغلب سریعتر سقوط می­ کنند.

روش های ضدعفونی کردن کرونا ویروس

ضدعفونی کننده های مختلف مانند هیدروژن پراکسید، الکل، هیپوکلریت سدیم یا بنزوالکونیوم کلراید استفاده می شود. اتانول، ۲-پروپانول، ترکیب ۲-پروپانول، گلوتارآلدهید، فرمالدهید و پویدین آیودین کرونا را غیرفعال می کنند. هیپوکلریت سدیم برای اثربخشی نیاز به حداقل غلظت حداقل ۰.۲۱٪ نیاز دارد. پراکسید هیدروژن با غلظت ۰.۵ درصد و زمان انکوباسیون ۱ دقیقه مؤثر است. بنزاکونیوم کلرید با زمان انکوباسیون ۱۰ دقیقه و غلظت ۰.۰۵% موثر است.

مدت ماندگاری ویروس کرونا

کرونا ویروس می تواند بر روی سطوح در دمای اتاق تا ۹ روز باقی بمانند. در دمای ۳۰ درجه یا بیشتر مدت زمان ماندگاری کوتاهتر است.

بار ویروسی کرونا روی سطوح بی جان در هنگام شیوع بیماری مشخص نیست. به نظر می رسد که می توان بار ویروسی سطوح را با ضد عفونی کاهش داد.

کرونا می تواند لوله ی گوارشی افراد را آلوده کند. پس انتقال مدفوعی-دهانی می تواند موجب انتشار عفونت شود.

از راه های انتقال ویروس کرونا  “انتقال پنهان” است. افراد یا ناقلین بدون علامت آلوده، ویروس را به افراد دیگر منتقل می کنند.

برخی تست‌های تشخیص آزمایشگاهی در نمونه‌های خون انجام می‌شود. انتقال از طریق خون آلوده نیز باید در نظر گرفته شود. درنتیجه کارکنان بخش بهداشت ممکن است آلوده شوند. بنابراین انتقال ممکن است قبل از ظهور علائم بیماری رخ دهد.

به طور کل شناسایی راه های انتقال ویروس کرونا در حال حاضر بسیار ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *