ویروس شناسی

علائم کرونا در کودکان

کرونا در کودکان

علائم کرونا در کودکان چیست؟ و چگونه می‌توان آن‌ها را تشخیص داد و این علائم را از آنفولانزا یا سرماخوردگی تفکیک کرد؟ با بازگشایی مدارس، قابل درک است که بسیاری از والدین از ابتلای فرزندانشان به بیماری کووید-۱۹ هراس دارند.
در هنگام بروز علائم کرونا در کودکان معمولا والدین دچار استرس می‌شوند این درحالی است که با انجام اقدامات درست اصلا جایی برای آشفتگی نیست. این علائم ممکن است مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی ساده باشد. بهتر است در هنگام تشدید علائم بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنیم.

کووید ۱۹ و کودکان

تشخیص علائم ویروس کرونا از علائم آنفولانزا، به ویژه در کودکان کوچک چندان آسان نیست. به طور کلی، کودکان ممکن است علائم خفیف‌تری از بیماری کووید-۱۹ نسبت به جمعیت بزرگسال داشته باشند.
اگرچه انواع جدید – از جمله اومیکرون کرونا که بسیار مسری است اما خوشبختانه پر خطر نبوده و معمولا نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
در رابطه با علائم کرونا ویروس در کودکان، آزمایش‌های کنترلی کمتری انجام می‌شود و این امر منجر به کشف موارد کمتری از آنچه واقعاً نیاز است، می‌شود.
با این حال، چندین مطالعه علمی جدید نشان داده است که، حتی در صورت عدم وجود علائم، کودکان دارای بار ویروسی برابر یا بالاتر در حفره نازوفارنکس خود هستند. بنابراین می‌توانند ویروس را به راحتی در خانواده‌ها یا جوامع پخش کنند.

کووید ۱۹ یا آنفولانزا: نحوه تشخیص علائم کرونا ویروس در کودکان

با توجه به ویژگی‌های مشترک بین بیماری آنفولانزا و کرونا ویروس در کودکان، مانند روش و سهولت انتقال از فردی به فرد دیگر، و همچنین تظاهرات بالینی مشابه، ضروری است که بتوانیم آنفولانزا و کرونا ویروس را از هم تفکیک دهیم.
این دو بیماری علاوه بر شباهت‌ها، تفاوت‌های بالینی ظریفی در علائم دارند که باید با توجه ویژه ارزیابی شوند.

علائم مشترک هر دو بیماری عبارتند از:

• اختلالات دستگاه گوارش
• سردرد
• گرفتگی بینی
• رینوره
• گلو درد
• در Covid-19 موارد زیر به روشی بسیار واضح‌تر یافت می‌شوند:
• تب شدید
• خستگی (درد عضلانی)
• سرفه خشک مخصوصاً تهاجمی

در حالی که از طرف دیگر مشخص‌ترین علائم کرونا در کودکان عبارتند از:

• از دست دادن بویایی و چشایی (آنوسمی)
• وجود علائم تنفسی مانند تنگی نفس

نوع اومیکرون کرونا در کودکان

از نظر علمی تأیید شده است که نوع امیکرون کرونا عفونت‌ها را چند برابر می‌کند. دسته‌‌ای که بیشتر در معرض عفونت اومیکرون قرار دارند، معمولا کودکان هستند.
عفونت‌ها به طور چشمگیری افزایش می‌یابد، بستری شدن در بیمارستان در بین کودکان در حال افزایش است و کووید-۱۹ در حال تبدیل شدن به یک بیماری کودکان است. این وضعیت به دلیل نوع دوم بیماری کرونا است که خوشبختانه به ریه‌ها حمله نمیکند، اما کودکان را بیشتر آلوده می‌کند.
مدت قرنطینه امیکرون کرونا نیز چه برای کودکان و چه برای افراد بزرگسال در حالت حداقلی ۴ روز است. با رعایت موارد جزئی به راحتی می‌توانیم علائم کرونا در کودکان را کاهش داده و از آن خلاص شویم.

رفتار‌های مناسب در دوران کرونا

تقویت بهداشت عمومی و اقدامات اجتماعی کودکان برای پیشگیری و مهار شیوع عفونت کووید-۱۹ ضروری است. استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و فاصله گذاری اجتماعی سه نکته اجتناب ناپذیر برای جلوگیری از انتشار ویروس توسط کودکان است.
روش‌های صحیح شستن دست‌ها را به آن‌ها آموزش دهید. می‌توانید برای ترغیب آن‌ها به شستشوی مکرر دست‌ها از مواد شوینده با طرح فانتزی و کودکانه استفاده کنید. امید به آینده این است که هرچه سریعتر نسبت به ایمن سازی بهتر کودکان ۵ تا ۱۱ ساله اقدام کنیم تا این موج جدید را مهار کنیم.
به آن‌ها یاد دهید که در مدرسه یا محل بازی به دیگران یا بچه‌های دیگر زیاد نزدیک نشوند و از لوازم شخصی یکدیگر استفاده نکنند.

واکسن‌ها، یک سلاح اساسی در برابر آنفولانزا و کووید-۱۹

پیشگیری از کووید-۱۹ در فصول پاییز و زمستان که آنفولانزا و سایر ویروس‌های تنفسی با شیوع بیشتری در جوامع در گردش هستند، می‌تواند پیچیده‌تر شود.
توصیه می‌شود حداقل کودکان مبتلا به بیماری‌های مزمن واکسن را دریافت کنند. با رعایت مواردی مانند قرنطینه نیز از دوره‌های بیماری جدی که می‌تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود، جلوگیری کنید.
همانطور که به طور گسترده نشان داده شده است، با انجام رفتار‌های مر خطر در دوران کرونا مانند دور هم جمع شدن کودکان و عدم استفاده از ماسک توسط آن‌ها بیماری افزایش خواهد یافت.
واکسیناسیون برای زنان باردار (در سه ماهه دوم و سوم بارداری) و در دوران شیردهی نیز مهم است. برای کسانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، باید توجه داشت که واکسیناسیون نوزاد را در معرض هیچ خطری قرار نمی‌دهد، برعکس، به او اجازه می‌دهد تا آنتی بادی علیه SARS-CoV-2 را از طریق شیر مادرش مصرف کند.

تغذیه مناسب کودکان در دوران کرونا

وقتی کودکی به ویروس کرونا مبتلا می‌شود، بهتر است از مایعات و در کنار آن مواد غذایی مغذی استفاده کند. معمولا سویه اومیکرون کرونا در کودکان منجر به بستری شدن آن‌ها نمیشود. اگر علائم شدید‌تر بود با مراجعه به پزشک باید از او بخواهید تا اقدامات درمانی مناسب را انجام دهد.
کودکان ممکن است به دلیل عدم درک کافی از خوراکی‌های دهانی یکدیگر استفاده کنند. بنابراین بهتر است آن‌ها را آگاه کنید تا با این کار جان خود و خانواده خود را به خطر نیندازند. سعی کنید با شستن تمیز ظرف‌ها نیز از بروز مشکلاتی این چنینی تا جای ممکن جلوگیری کنید.

نتیجه گیری:

علائم کرونا در کودکان سردرد، گرفتگی بینی، گلو درد، از دست دادن بویایی و سرفه خشک است. کودکان حساس‌ترین گروه در مقابل آسیب‌های این ویروس می‌باشند. اقداماتی از قبیل تغذیه مناسب و استفاده از ماسک می‌تواند ویروس را از بدن کودک خارج کند. به ویژه اکنون که مدارس بازگشایی شده‌‌اند، شیوع سریع ویروس در جامعه و افزایش سریع موارد، ناگزیر منجر به افزایش بستری‌ها در بیمارستان شده است. این امر می‌تواند سیستم‌های بهداشتی را تحت فشار قابل توجهی قرار دهد.

بسیاری مواقع ممکن است علائم کرونا در کودکان را با علائم آنفولانزا اشتباه بگیریم. با مراجعه به پزشک متخصص می‌توان از نوع بیماری کودک مطمئن شد. او با توجه به علائم شاخصی که در نظر می‌گیرد و آزمایشات مرتبط به ما می‌گوید که آیا این علائم مریوط به کرونا ویروس است یا بیماری های دیگر. بنابراین اعتماد به پزشک متخصص از ضروریات درمان کرونا کودکان محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *