فیلترهای سرسرنگی کاربردهای بسیاری در آزمایشگاهها دارند. انواع مختلفی از این فیلتر در بازار وجود دارد. یکی از انواع این فیلترها فیلتر سرسرنگی نایلونی nylon است. از این فیلتر جهت خالصسازی محلول موردنظر استفاده میشود.نحوه کار این فیلتر اینگونه است که محلول با ناخالصیها درون سرنگ ریخته میشود و با توجه به قطر منافذ موجود در غشاء، ناخالصیها از محلول جدا میشوند.در ادامه به بررسی نحوه کار این فیلتر میپردازیم.
فیلتر سرسرنگی چیست؟
به طور کلی فیلتر سرسرنگی برای خالصسازی مایعات و محلولها استفاده میشود. یکی از روشهایی که برای خالصسازی مواد و محلولهای آزمایشگاهی استفاده میشود، فیلتراسیون است. در روش فیلتراسیون، از یک فیلتر یا غشا استفاده میشود که با عبور کردن محلول از آن، بخشی از ناخالصیها در فیلتر مانده و امکان عبور از فیلتر را نخواهد داشت.درنتیجه پس از عبور از فیلتر، بخشی از ناخالصیهای محلول حذف شدهاست.یکی از روشهای سریع و آسان فیلتراسیون محلولهای کمحجم، استفاده از فیلتر سرسرنگی است.
این فیلترها از یک طرف به سر سرنگ متصل میشوند و سر دیگر آن آزاد است. محلولها پس از خالصسازی از سمت آزاد آن خارج میشود. فیلتر سرسرنگی از دو بخش ساخته شده است. یک قسمت محفظه کوچک پلاستیکی و یک پوسته یا فیلتر برای جداسازی میباشد. جنس فیلتر بسته به نوع استفاده میتواند از جنس، پلی پرولین، نایلون(nylon) ، PTFE و PES ساخته میشود.
همانطور که گفتیم فیلترهای سرسرنگی انواع مختلفی دارد. یکی از انواع این فیلترها، فیلتر سرسرنگی نایلونی nylon است که در ادامه به بررسی ویژگیهای آن میپردازیم.
انواع فیلتر سر سرنگی
همانطور که گفته شده انواع فیلترهای مختلفی برای خالصسازی وجود دارد. انواع این فیلتر سرسرنگی ها بر اساس جنس غشاء موجود در فیلتر به انواع زیر تقسیمبندی می شود:
- نایلون (Nylon)
- تفلون آبدوست(PTFE/L)
- تفلون آبگریز(PTFE/B)
- استات سلولز(CA)
- میکس استات سلولزو نیترات سلولز(MCE)
- پی وی دی اف آبدوست (PVDF/L)
- پی وی دی اف آبگریز(PVDF/B)
- فایبر گلس(GF)
- سلولز احیا شده (RC)
- پلی استر سورفون(PES)
- پلی پروپیلن (PP)
فیلتر سرسرنگی نایلونی nylon
فیلتر سرسرنگی نایلونی، یکی از انواع فیلترهای سرسرنگی است. جنس غشاء این فیلتر از نایلون است.این فیلتر آب گریز یا هیدروفوب است. همچنین مقاومت خوبی در برابر انواع حلالها دارد. از این فیلتر برای فیلتراسیون همه نمونههای آبی و اکثر حلالهای آلی استفاده میشود. این فیلتر چسبندگی پروتئین متوسطی دارد. منظور از چسبندگی پروتئین این است که پس از عبور محلولها و مایعات پروتئین موجود در آنها به دیواره فیلتر میچسبد و مانع از عبور پروتئین به محلول میشود.در نتیجه محلول خارج شده از سر دیگر سرنگ محلول بدون پروتئین خواهد بود.
نتیجه گیری:
به طور کلی از فیلترهای سرسرنگی جهت فیلتراسیون مایعات و محلولهای آزمایشگاهی استفاده میشود.این فیلترها انواع متفاوتی دارند که با توجه به جنس غشاء ممبران آنها انواع آن از هم جدا میشوند. در این مقاله به بررسی مختصر فیلتر سرسرنگی نایلونی nylon پرداختیم. برای خرید فیلتر سرسرنگی میتوانید به سایت سنا تشخیص آزما مراجعه کنید.