کرونا یک ویروس همه گیر جهانی است که در سالهای اخیر شاهد گسترش بیوقفه آن بودیم. بر اساس گفتمان سازمان بهداشت جهانی کووید ۱۹ تمام گروههای سنی را درگیر میکند. بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی برای همه افراد بسیار ضروری است. تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا یا قبل از آن نیز همواره توصیه میشود.
ما در این مقاله به این موضوع که مدت زمان تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا چقدر است؟ همچنین درباره مدت زمان مورد نیاز برای قرنطینه و واکسن چه می دانید.
چه مدت بعد از ابتلا به کرونا میتوان واکسن زد؟
واکسیناسیون یکی از اصلیترین روشهای جلوگیری از کرونا ویروس معرفی شده است. دولت با برنامه ریزی واکسنهای مختلف را برای گروههای سنی مختلف تزریق میکند. برای کسانی که در گذشته سابقه ابتلا به کرونا را داشتهاند، حتی اگر در بدن خود نسبت به ویروس کووید ۱۹ مصونیت داشته باشند، باز هم احتمال ابتلای مجدد وجود دارد.
قبل از واکسیناسیون حداقل با فاصله ۳ تا ۶ ماه از بیماری میتوان واکسن کرونا تزریق کرد. آزمایش کرونا قبل از واکسیناسیون ضروری نیست. البته افرادی که علائم بیماری را دارند حتما باید قبل از واکسیناسیون آزمایش بدهند تا مطمئن شوند، ویروس در بدن آنها نیست.
بعد از ابتلا به کرونا کدام نوع از واکسن کووید ۱۹ را باید دریافت کنیم؟
افرادی که قصد تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا را دارند، باید دوره موقت را در نظر بگیرند، این دوره ۳ تا ۶ ماه است. افرادی که به این ویروس مبتلا شدهاند، میتوانند بعد از مرور دوره محافظت ۳ تا ۶ ماهه، مانند افراد عادی هر نوع واکسنی که خواستند، بزنند. معمولا برای افراد جوان سینوفارم یا واکسن برکت تجویز میشود.
در بیشتر مواقع انتخاب نوع واکسن با خود فرد است. این امر درمورد افرادی با بیماریهای نادر کمی متفاوت است. آنها باید تمامی مراحل تزریق و مراقبتهای بعد از آن را زیر نظر پزشک خود طی کنند. البته شرایط بدنی متفاوت افراد مختلف باعث میشود، نتوانیم برای همه نسخهای واحد بپیچیم. بنابراین بهتر است افراد با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند.قطعا پزشک متخصص به آنها میگوید که با توجه به شرایط بدنی، بیماریهای احتمالی و عوارض پیش رو کدام نوع واکسن و در چند دوز برای آنها مناسب است.
آیا احتمال ابتلا به کرونا بعد از واکسن زدن وجود دارد؟
بسیاری از افراد این تصور را دارند که با تزریق واکسن کرونا دیگر به این بیماری مبتلا نخواهند شد، در صورتی که این تصور کاملا غلط است. بعد از تزریق واکسن نیز همچنان باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم. واکسن با وجود این که عاملی برای دفع ویروس کرونا است ولی ممکن است به طور قطع از ورود ویروس به بدن فرد جلوگیری نکند. در این صورت اگر فردی که واکسن زده به ویروس کویید ۱۹ مبتلا شود، علائم خفیفتری از آنچه که باید، تجربه خواهد کرد. با تزریق واکسن احتمال مرگ فرد بر اثر این ویروس نیز از بین خواهد رفت.
آیا میتوان پس از تزریق واکسن کرونا واکسن دیگری هم تزریق کرد؟
بسیاری از افراد بعد از تزریق واکسن کرونا قصد دارند واکسن دیگری نیز تزریق کنند. این افراد نگران تداخل دو واکسن هستند. در واقع این نگرانی کاملا به جا است. واکسن کووید ۱۹ واکسنی است، که انواع مختلف دارد و همه آنها به تازگی تولید شده اند. اطلاعات کاملی درباره آنها در دست نیست. بنابراین توصیه میشود، که حداقل فاصلهای بین واکسن کووید ۱۹ با واکسنهای دیگری مانند هاری، دیفتیری و کزار در نظر گرفته شود.
تا به حال اظهار نظری از طرف سازمان بهداشت در این مورد نشده است. بهتر است افراد در هنگام مراجعه به پزشک متخصص از او سوال کنند که با توجه به شرایط بدنی و مدت زمانی که از تزریق واکسن کووید ۱۹ گذشته است، آیا تزریق واکسن دیگر صلاح است یا نه؟
واکسن زدن بعد از کرونا چه عوارضی خواهد داشت؟
تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا با رعایت حداقل زمان نیز عوارضی دارد. این عوارض مانند عوارض تزریق واکسن برای افراد عادی است. افرادی که واکسینه شدهاند ممکن است عوارض جانبی شدید یا خفیفی را تجربه کنند. شایعترین این علائم شامل درد، تورم، قرمزی، خارش، یا کبودی در محل تزریق، خستگی و احساس سبکی سر است. سر درد خفیف، علائمی شبیه تب، حالت تهوع، دردهای عضلانی و مفاصل نیز در برخی مواقع وجود دارد.
علائم غیر معمول و نادر عبارتند از تب شدید، توده در محل تزریق، سرگیجه شدید، تپش قلب، درد معده، استفراغ، کاهش اشتها، تعرق زیاد غیر عادی، غدد لنفاوی بزرگ شده، آبریزش بینی.
توجه داشته باشید که در هنگام تزریق واکسن باید پزشک را از هرگونه واکنش آلرژیک خود یا بیماریهای پیش زمینهای قبلی با خبر کنید. این امر میتواند از بروز مشکلات بعدی مانند حاد شدن بیماری یا خدایی ناکرده احتمال مرگ جلوگیری به عمل بیاورد.
مدت زمان قرنطینه بعد از ابتلا به کرونا چقدر است؟
قرنطینه افراد مبتلا به کرونا ویروس، یکی از عوامل اصلی در جلوگیری از انتقال آن به دیگران است. قرنطینه اصولی نیز در نوبه خود کرونا نیز از عواملی است که به جلوگیری از بروز علائم شدیدتر آن کمک میکند.
در سویههای قبل وقتی کسی به کرونا مبتلا میشد از او میخواستند که حداقل ۱۰ روز خود را قرنطینه کند. این درحالی است که در صورت ابتلای فرد به اومیکرون کرونا قرنطینه حداقل ۵ روز است. افراد بعد از پنج روز اگر بدون هیچ گونه علامتی مانند تب، احساس خستگی و سردرد هستند، میتوانند قرنطینه را بشکنند.
البته برای افرادی که یک بار به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، باز هم احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا را نیز همواره توصیه میکند.
نتیجه گیری:
بر اساس نظریه سازمان بهداشت جهانی تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا ضروری است. همواره احتمال ابتلای مجدد وجود دارد. واکسن زدن بعد از ابتلا به کرونا نیاز به رعایت دوره موقت ۳ تا ۶ ماهه را رعایت کنند. آنها میتوانند بعد از این دوره اقدام به تزریق دوز اول کنند. تزریق دوزهای بعدی نیز زیر نظر پزشک متخصص و معمولا مانند افرادی عادی صورت میگیرد.