امروزه لولههای آزمایشگاهی شیشهای به دلیل چند بار مصرف بودن، قابلیت شکستن و قدرت القاء لخته به خون، کمتر مورداستفاده قرار میگیرد. بهجای آن، لولههای پلاستیکی یا سیلیکونی به بازار آمدهاند که حتی در دورهای بالای سانریفیوژ هم شکسته نشده و به دلیل داشتن درب پلاستیکی از خطر آلودهکنندگی بهمراتب کمتری برخوردار هستند. احتمالاً تاکنون اسم لوله فالکون را شنیده باشید. لوله فالکون یکی از بهترین لولهها جهت نگهداری نمونه خون است. این لوله به دلیل در پیچدار بودن و استحکام بالا انتخاب خوبی برای نگهداری نمونههای حساس مانند خون به کار میرود.
لوله فالکون چیست؟ چه کاربردی دارد؟
لوله فالکون یا گاهاً به آن لوله سانتریفیوژ نیز گفته میشود. لولههای آزمایشگاهی درپیچ دار و مستحکمی هستند که برای انتقال نمونه و یا نگهداری نمونه استفاده میشوند. جنس بدنه این لولهها بسیار محکم و مقاوم است. جنس بدنه این لولهها از پروپیلن نیمه شفاف یا پلی استایرن شفاف ساختهشده است. این لولهها غالباً درپیچ دار هستند و به دو شکل ته صاف و ته مخروطی دیده میشوند. بهطورکلی از این لولهها برای ذخیرهسازی نمونههای مهم و حساس استفاده میشود.
کاربردهای لوله فالکون
این لولهها به دلیل استحکام بالا کاربردهای بسیاری دارند ازجمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرار دادن نمونه در سانتریفیوژ برای تخلیص نمونه موردنظر.
- ذخیره طولانیمدت نمونه در فریزر و دماهای بالا .
- استفاده از لوله فالکون جهت نگهداری نمونه نازال و اورال در تست کرونا.
- مقاومت در برابر اکثر اسیدها و مواد شیمیایی آزمایشگاهی.
- قابل اتوکلاو بودن لوله.
- استفاده از این لولهها برای نگهداری خون در فرایند خونگیری کامل.
نقش لوله فالکون در نمونهگیری خون کامل
از رایجترین موارد مورداستفاده فالکون، استفاده از این لوله در نمونهگیری خون است. نکته بسیار مهم در روند خونگیری نگهداری خون است. پس از خونگیری از فرد نمونه خون به داخل لوله فالکون درپیچدار منتقل میشود. این لولهها به دلیل استحکام بالا و درپیچدار بودن مانع از ورود آلودگی و سایر میکروارگانیسمها میشود. به ما کمک میکند تا نمونه بدون خطا مورد آزمایش قرار گیرد.
رک فالکون
جا لولهای فالکون از پلی پروپیلین ساختهشده است. قابل اتوکلاو و فریز کردن است. اینجا لولهای جهت شناسایی آسانتر لولهها دارای ردیف بندی ماتریسی میباشد. از مزیتهای اینجا لولهای امکان باز و بسته شدن آنها میباشد. با بازنمودن آنها میتوان در فضای اشغالشده صرفهجویی کرد. بنابراین میتوان تعداد بیشتری از آنها را درون دستگاه اتوکلاو قرارداد. رک فالکون در برابر اکثر اسیدها و مواد شیمیایی رایج در آزمایشگاه مقاوم است.
حجم فالکون
این لولهها معمولاً در حجم و اندازههای متفاوت وجود دارد. رایجترین اندازههای این لولهها معمولاً در اندازههای، ۱۰،۱۵و ۵۰ سیسی است.
نتیجهگیری:
لوله فالکون بهعنوان کاربردیترین لوله معمولاً در آزمایشگاه استفاده میشود. فرایند خونگیری دشوار بوده و به دلیل همین حساسیت امکان تکرار آزمایش کار راحتی نیست. بنابراین در این فرایند باید از وسایل و روشهایی استفاده کرد که احتمال خطا را صفر کند. استفاده از فالکون درپیچدار میتواند امکان آلودگی را به حداقل برساند پس گزینه بسیار خوبی برای انتقال نمونه خون و نمونههای حساس دیگر است.