دسته‌بندی نشده, مواد و لوازم مصرفی

نمونه‌ گیری کرونا در کودکان

نمونه‌ گیری کرونا در کودکان چگونه انجام می‌شود - علائم کرونا در کودکان چگونه است؟

با توجه به فراگیر شدن ویروس کرونا در دنیا، بحث مهمی که پیش می آید نحوه تشخیص و درمان این ویروس است. یکی از رایج ترین تست های تشخیصی کرونا تست pcr است. این تست توسط سواپ انجام می شود. با توجه به شیوع جهش های جدید این ویروس، بیماری زایی این ویروس در کودکان نیز افزایش پیدا کرده است. طبعاً نیاز به نمونه‌ گیری کرونا در کودکان نیز بالا رفته است. در ادامه نحوه نمونه‌ گیری کرونا در کودکان بررسی می‌شود.

سوآپ چیست؟ نحوه استفاده از سوآپ در نمونه گیری کرونا

سواپ وسیله‌ای مانند گوش پاک‌کن بلند است که طول آن به ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد. دو سر سواپ پنبه‌ای و کاملاً استریل است. از این وسیله برای نمونه‌برداری از میکروفلورهای مکان‌های مختلف ازجمله بینی، حلق، رکتوم، رحم و واژن استفاده می‌شود. از این وسیله پرکاربرد در تست تشخیصی بیماری‌های مختلف مانند کرونا، آنفولانزا و غیره استفاده می‌شود.

انواع سوآپ کدامند؟

سوآپ در دو نوع سوآپ نازال و سوآپ اورال وجود دارد. سوآپ نازال به سوآپی گفته می‌شود که برای نمونه‌گیری از بینی فرد استفاده می‌شود. به این صورت که سوآپ از راه بینی به‌اندازه ۸تا۱۰ سانتی‌متر داخل بینی بیمار وارد می‌شود. پس از نمونه‌گیری سوآپ آلوده را داخل لوله فالکون پیچ‌دار محکم به همراه محیط VTM قرار می‌گیرد.

سوآپ اورال سواپی است که برای نمونه‌گیری از ته حلق استفاده می‌شود به این صورت که انتهای سوآپ حتماً باید به ته حلق برخورد کند. پس از نمونه‌گیری سوآپ به‌سرعت درون لوله فالکون به همراه محیط VTM قرار می‌گیرد سپس به آزمایشگاه منتقل می‌شود.

در ادامه نحوه نمونه‌گیری کرونا در کودکان و نکاتی که هنگام نمونه‌گیری کرونا در کودکان باید به آن‌ها توجه شود گفته می‌شود.

در صورت مشاهده چه علائمی آزمایش کرونا برای کودکان را باید انجام دهید؟

اغلب کودکان در هنگام ابتلا به ویروس کرونا دچار علائم خفیف از آن می‌شوند. تشخیص به‌موقع این علائم و انجام آزمایش کرونا در پیشگیری از شدت گرفتن آن و انتقال این بیماری به سایرین بسیار مؤثر است. علائم کرونا در کودکان و بزرگسالان بسیار شبیه به هم است. شایع‌ترین علائم ابتلا به کرونا در میان کودکان سرفه و تب است. اگر کودک علائم دیگر ابتلا به کرونا را از خود نشان داد سپس باید نسبت به انجام تست اقدام شود. اگر این علائم را در کودک خود مشاهده کردین به پزشک مراجعه کنید:

  • تب
  • سرفه‌ی خشک
  • خستگی
  • کوفتگی و درد
  • گلودرد
  • اسهال
  • ورم
  • سردرد
  • از دست دادن بویایی و چشایی

نحوه نمونه‌گیری کرونا در کودکان چگونه است؟

در این قسمت از مقاله می‌خواهیم نحوه نمونه‌گیری نازال و اورال در کودکان و نکاتی که باید به آن توجه شود را بررسی می‌کنیم. نحوه نمونه‌ گیری کرونا در کودکان همانند مراحل انجام این آزمایش در بزرگسالان است. اما هنگام نمونه‌ گیری کرونا در کودکان باید به نکاتی توجه کرد که اگر به آن‌ها توجه نشود ممکن است درنتیجه آزمایش دچار خطا شویم و یا گاهی ممکن است صدماتی به کودک و یا نوزاد وارد شود.

هنگام نمونه‌گیری نازال از کودکان باید دقت شود که سر کودک حتماً باید بالا باشد و سوآب باید به‌درستی وارد بینی کودک شود. مجاری بینی کودک و یا نوزاد مانند بزرگسالان کاملاً باز نیست، پس باید دقت شود که سواپ دقیقه تا انتهای بینی و حلق برود. اگر این کار به‌درستی انجام نشود ممکن است در پاسخ تست دچار خطا شویم.

نکته دیگری که بسیار مهم است این است که بزاق کودک مانع از نمایش نتیجه درست تست pcr می‌شود. پس باید هنگام نمونه‌گیری اورال در کودک حتماً زبان پایین آورده شود تا مانع از مخلوط شدن بزاق با نمونه ویروس شود.

نتیجه‌گیری:

با توجه به شیوع جهش‌های جدید از بیماری کرونا، تا حد ممکن باید با رعایت نکات از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم. در صورت مشاهده علائم کرونا در کودکان یا بزرگسالان فوراً به پزشک مراجعه کرده سپس طبق دستور پزشک اقدامات بعدی انجام می‌شود. همان‌طور که گفته شد مراحل انجام تست تشخیصی کرونا در کودکان و بزرگسالان شبیه به هم انجام می‌شود با این تفاوت که نمونه‌ گیری کرونا در کودکان با دقت و رعایت نکات پزشکی بیشتری باید انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *