اخبار علمی پژوهشی, دسته‌بندی نشده

کرونا دلتا چیست؟

بیش از یک سال و نیم است که کرونا زندگی ما انسان‌ها را مختل کرده است و هر بار که فکر می‌کنیم داریم آن را شکست می‌دهیم سروکله گونه جدیدش پیدا می‌شود. سویه‌هایی که سرعت شیوع بالاتری دارند می‌توانند خطرناک‌تر باشند و یا حتی بسیار کشنده‌تر از سویه‌های قدیمی‌تر باشند. یکی از گونه‌های تازه کشف‌شده ویروس کرونا، گونه دلتا است که به‌تازگی شیوع بسیار زیادی داشته است. در ادامه می‌خواهیم نگاه دقیق‌تری به این‌گونه جدید داشته باشیم و بررسی کنیم کرونا دلتا چیست.

نام کرونا دلتا از کجا آمده است؟

ویروس‌ها توسط کمیته بین‌المللی طبقه‌بندی ویروس‌ها(ICIV) نام‌گذاری می‌شوند. ویروس‌ها در این مرکز بر اساس ساختار ژنتیکی‌شان نام‌گذاری می‌شوند تا روند تولید آزمایش‌های تشخیصی، واکسن‌ها و داروها را تسهیل کنند. در راستای این نام‌گذاری سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد گونه‌های کووید باید با استفاده از حروف الفبای یونانی نام‌گذاری شوند تا از لکه‌دار شدن اعتبار کشورهایی که نخستین بار این بیماری در آن‌ها شناسایی شد، جلوگیری شود. به‌طور مثال، سویه جهش‌یافته کرونا ویروس در انگلیس با حرف آلفا، سویه آفریقایی با حرف بتا و سویه هندی با حرف دلتا نام‌گذاری می‌شوند.

در ادامه فهرست کامل اسامی سویه‌های ویروسی کووید ۱۹ بر اساس سیستم جدید نام‌گذاری سازمان بهداشت جهانی آمده است:

  1. آلفا: B1.1.7 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در انگلیس
  2. بتا: P1.351 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در آفریقای جنوبی
  3. گاما: P1 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در برزیل
  4. دلتا: B1.617.2 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در هند
  5. اپسیلون: B1.427/B1.429 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در ایالات‌متحده
  6. زتا: P2 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در برزیل
  7. تتا: p3 سویه شناسایی‌شده برای اولین بار در فیلیپین.

نامگذاری گونه های کرونا بر اساس حروف الفبای یونانی

علائم کرونا دلتا چیست؟

متخصصان بیماری‌ها عفونی تأکیددارند علامت‌های کرونا دلتا با کرونای قبلی متفاوت است. علائم این کرونا دلتا با آبریزش بینی، تب و گلودرد آغاز می‌شود و شبیه سرماخوردگی است که در کمتر از ۴۸ ساعت علائم آن بروز می‌کند. این علائم سه تا چهار روز وجود دارد و بعدازآن به درگیری ریه منجر می‌شود. حتی افرادی که واکسن زده‌اند نیز در معرض خطر این ویروس قرار دارند و ممکن است آن را به دیگران منتقل کنند بنابراین باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به‌طور کامل رعایت کنند.

علائم اصلی گزارش‌شده در بیماران مبتلا به کرونا سویه دلتا شامل موارد زیر می‌باشند:

  • سردرد
  • گلودرد
  • آبریزش بینی
  • تب
  • سرفه

کرونا دلتا در کودکان

کرونا در کودکان نیز می‌تواند منجر به بیماری شدید و حتی مرگ‌ومیر شود. در یک سال و نیم گذشته تعداد مرگ‌ومیر در کودکان براثر بیماری کرونا عدد بالایی نبود. اما در حال حاضر با بروز سویه‌های جدید کرونا، شاهد افزایش تعداد موارد بستری‌شده و افزایش مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری در بیمارستان‌های اطفال هستیم.

علائم کرونا دلتا در کودکان شامل علائم سرماخوردگی مانند تب، گلودرد و آبریزش بینی و نیز علائم مشابه مسمومیت ازجمله دل‌درد و اسهال و استفراغ است. کودکان به دلیل عدم برخورداری از سیستم ایمنی قوی، میزان مقابله کمتری با ویروس کرونا را انجام می‌دهند و درنتیجه وضعیت وخیم بیماری را تجربه نمی‌کنند.

کودک مبتلا به کرونا گوشه‌گیر و کم‌اشتها می‌شود. علائمی مانند عطسه، کیپ شدن بینی، گرفتگی صدا و سرفه در کنار گوشه‌گیری و کم‌اشتهایی، بیماری کرونا در کودکان را اثبات می‌کند.

درمان کرونا دلتا

افراد دارای علائم خفیف تا متوسط کرونا دلتا باید اقدامات زیر را انجام دهند:

  • تا جای ممکن در خانه بمانند و از دیگران دوری کنند.
  • ماسک بزنند.
  • حواسشان به علائم باشد.
  • از طریق تلفن یا اینترنت با پزشک یا پرستار تماس بگیرند.
  • با پیروی از توصیه‌های متخصص بهداشت به درمان خود بپردازند.
  • اگر علائم بدتر شد، تحت مراقبت و درمان فوری پزشکی قرار بگیرند.

نتیجه‌گیری:

SARS-CoV-2 ویروس جدیدی است و پزشکان هنوز در مورد نحوه‌ی شیوع، پایداری آن روی سطوح و تأثیری که روی انسان‌ها می‌گذارد اطلاعات کافی در دست ندارند. موارد کووید-۱۹ از بدون علامت تا بحرانی متغیر است و در برخی از موارد منجر به نارسایی عضو و مرگ می‌شود. تا زمانی که اطلاعات بیشتر در این مورد به دست ما نرسد، امن‌ترین راه این است که فرض کنیم کرونا خطر مرگ دارد و به‌راحتی منتقل می‌شود و افراد بدون علامت می‌توانند ناقل باشند. در حال حاضر کرونا دلتا قابلیت سرایت و کشندگی بالاتری نسبت به گونه‌های قبلی این ویروس دارد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *