ویروس شناسی

همه چیز در مورد کرونا ویروس

کرونا ویروس

در این مطلب سعی می کنیم همه چیز در مورد ویروس کرونا جدید یا همان کووید ۱۹ را شرح دهیم. چیزی که در مواجهه با کروناویروس covid-19 بسیار مهم است، مسری بودن این ویروس از یک انسان به انسان دیگر از راه تنفسی می باشد.

کشف و نامگذاری کرونا ویروس

در دسامبر ۲۰۱۹، پنومونی غیر معمول با علتی ناشناخته در ووهان چین شایع شد.  محققان با استفاده از روش توالی یابی نسل جدید (NGS) بر روی نمونه های برونکوآلوئولار لاواژ ، آنالیز متاژنومیک انجام دادند. در نهایت یک کرونا ویروس جدید را معرفی کردند. این ویروس جدید توسط سازمان بهداشت جهانی، ۲۰۱۹-nCoV نامیده شد.

طبقه بندی کروناویروس جدید

براساس آنالیز فیلوژنی، ویروس کویید ۱۹ را به عنوان خواهر کرونا ویروس سارس SARS-CoVs تشخیص داد.

بیماریزایی

کرونا ویروس جدید، قدرت آلوده کنندگی بیشتر و مرگ و میر کمتری دارد. این ویریون های پوشش دار، دارای طویل ترین ژنوم ریبونوکلئیک هستند. کرونا ویروس اسید سنس مثبت است. این ویروس جدید موجب ایجاد بیماری در پستانداران و پرندگان می شود.

علت پاندمی شدن ویروس کرونا

قدرت سرایت بالای این ویروس از طریق انتقال انسان به انسان زیاد است. به دلیل جشن های سالانه ی چین و حرکت توده های مردم، مبتلایان به بیماری چندین برابر افزایش یافت. علاوه بر چین بسیاری از کشورهای دیگر جهان را گرفتار کرد. به طوریکه در ۱۲ مارس ۲۰۲۰ توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان پاندمی این ویروس معرفی شد.

کرونا در درجه اول دستگاه تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش را آلوده می کند. همچنین باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری ها در حیوانات اهلی می شوند.

نحوه عفونت زایی covid-19

ویروس کووید ۱۹ باعث عفونت های دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی می شوند که معمولاً خفیف است. اشکال نادرتر آن مانند سارس، ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS) و کرونا ویروس جدید (SARS-CoV2) می توانند کشنده باشد. براساس تجزیه و تحلیل توالی، کرونا ویروس جدید می تواند دستگاه تنفسی تحتانی را آلوده کند و باعث ایجاد ذات الریه در انسان شود. اما به نظر می رسد که این علائم از سارس و MERS خفیف تر است.

انتقال و پیشگیری

تصور می شود انتقال انسان به انسان کرونا ویروس در تماس نزدیک و از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه اتفاق می افتد.

لذا رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش و شست و شوی مداوم دست ها  توصیه می شود. تظاهر بالینی بیماری COVID-19 کاملاً مشخص نیست.

علائم بیماری های گزارش شده

از نوع خفیف (در برخی مواقع بدون علامت) تا شدید، مرگ، متغیر بوده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *