ویروس شناسی

کرونا در کودکان

کرونا در کودکان

بیشتر کودکانی که به این بیماری مبتلا هستند. به اندازه بزرگسالان درگیر نمی شوند. برخی ممکن است به هیچ وجه علائمی از خود نشان ندهند. علائم کرونا در کودکان و نوزادان را بدانید. چرا ممکن است کودکان تحت تأثیر COVID-19 متفاوت باشند. و چه کارهایی میتوانید برای جلوگیری از شیوع ویروس انجام دهید.

احتمال ابتلای کودکان به کرونا ویروس (COVID-19)

کودکان در هر سنی می توانند با بیماری کرونا ویروس (COVID-19) بیمار شوند. اما به اندازه بزرگسالان بیمار نمی شوند. کودکان نیز به ندرت بیماری شدیدی با COVID-19 دارند. با وجود شیوع گسترده در سراسر جهان، تعداد بسیار کمی از کودکان جان خود را از دست داده اند. طبق آمار فقط حدود ۱.۷٪ در کودکان آمریکا مبتلا بوده اند. این مشابه سایر کشورها از جمله چین و ایتالیا است. میزان بستری در کودکان بسیار پایین تر از بزرگسالان بوده است.

افراد در هر سنی و با هر شرایطی در معرض خطر جدی بیماری کرونا قرار دارند. بخصوص کودکانی که دارای بیماری زمینه ای هستند.

چرا شدت کرونا در کودکان متفاوت است؟

پاسخ هنوز مشخص نیست. برخی کودکان ممکن است به شدت تحت تأثیر COVID-19 قرار نگیرند. زیرا سایر ویروسها وجود دارند که در جامعه گسترش می یابند. و باعث بیماری هایی مانند سرماخوردگی می شوند. از آنجا که کودکان اغلب دچار سرماخوردگی می شوند. ممکن است آنتی بادی هایی داشته باشند که از COVID-19 محافظت می کنند. همچنین ممکن است که سیستم ایمنی کودکان متفاوت از بزرگسالان باشد. برخی از بزرگسالان بیمار می شوند. زیرا به نظر می رسد سیستم ایمنی بدن آنها بیش از حد به ویروس واکنش نشان می دهد. و باعث آسیب بیشتر به بدن آنها می شود. این ممکن است در کودکان کمتر اتفاق بیفتد.

احتمال ابتلا به کرونا در نوزادان زیر یک سال چقدر است؟

کودکان زیر ۱ سال (نوزادان) در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا قرار دارند. این به احتمال زیاد به دلیل سیستم ایمنی نابالغ آنها و مجاری هوایی کوچکتر است.

بررسی ۲۱۰۰ کودک مبتلا به COVID-19 در چین نشان داد. تقریباً کمتر از ۱۱٪ از نوزادان دارای بیماری شدید یا بحرانی هستند. میزان بیماری شدید در کودکان ۱ تا ۵ سال، ۷٪ است.برای افراد ۶ تا ۱۰ سال ۴٪  است.برای افراد ۱۱ تا ۱۵ سال ۴٪ است. ۳٪ برای افراد ۱۶ و بالاتر بوده است.

نوزادان میتوانند هنگام زایمان یا بعد از زایمان آلوده شوند. مراقبت ویژه ای را برای نوزادان متولد شده از زنان مبتلا به کرونا توصیه میشود. ممکن شامل جدایی موقت از مادر و نوزاد باشد. تا خطر ابتلا به نوزاد را کاهش دهد. کودک را از نظر علائم عفونت کنترل کنند. و در صورت وجود منابع لازم، آزمایش کرونا برای نوزاد را انجام دهد.

نوزادانی که کرونا دارند علائمی ندارند بسته به شرایط ممکن از بیمارستان مرخص شوند. توصیه میشود مراقبان کودک ماسک صورت خود را بپوشند. برای محافظت از خود دست خود را بشویند. پیگیری های مکرر با ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی به مدت ۱۴ روز مورد نیاز است.

نوزادانی که تست COVID-19 منفی دارند. میتوانند از بیمارستان به خانه فرستاده شوند. تا زمانی که مادر بهبود نیابد. توصیه می شود از نزدیک ارتباط خود را با کودک به حداقل برسانید.  از ماسک صورت استفاده کرده و هنگام نزدیکی کودک دستهای خود را بشویید.

علائم کرونا در کودکان

کودکان و بزرگسالان علائم مشابهی با COVID-19 را تجربه میکنند. اما علائم کودکان تمایل به خفیف و خونسرد دارند. بیشتر کودکان طی یک یا دو هفته بهبود مییابند. علائم آنها میتواند شامل موارد زیر باشد:

علائم اصلی کرونا ویروس عبارتند از:

– دمای بالا

– یک سرفه جدید و مداوم – به معنای سرفه زیاد، بیش از یک ساعت یا ۳

– از بین رفتن یا تغییر حس بویایی و چشایی

البته علائم دیگر بیماری کرونا در کودکان شامل:

– تب

– آبریزش بینی

– سرفه

– خستگی

– دردهای عضلانی

– استفراغ

– اسهال

نویسنده: دکتر عباس احمدی وسمه جانی متخصص ویروس شناسی پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *