با شیوع ویروس کرونای جدید در دنیا نگرانی در مورد چگونگی مهار آن موضوع جهانی است. نگهداری و مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا بسیار مهم است. اخیرا توصیه می شود از بیماران مبتلا در خانه مراقبت کنیم. در این مقاله نحوه مراقبت از بیمار کرونایی در منزل را طبق توصیه های Who بررسی می کنیم.
آیا از بیمار کرونا مثبت می توان در خانه مراقبت کرد؟
افراد فاقد علائم باید با فاصله کافی از دیگران در خانه بمانند. اما این موضوع باید توسط پزشک تأیید شود. افرادی که بیماری خفیف یا متوسط دارند.اگر زیر ۶۰ سال سن داشته باشند. بهتر است برای مراقبت در خانه بمانند. سیگار نکشند. البته به شزطی که آنها چاق نباشند و بیماریهای دیگری مانند بیماری قلبی عروقی، دیابت قندی، بیماری مزمن ریه، سرطان، بیماری کلیه و سرکوب سیستم ایمنی بدن نداشته باشند.
بررسی شرایط خانه و خانواده برای مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا
بررسی عوامل خطر در کنار سابقه پزشکی و توانایی خانواده برای مراقبت، توسط یک متحصص ارزیابی می شود. اعضای خانواده باید فضای مشترک را محدود کنند. موارد بهداشتی توصیه شده را تمرین کنند. و بدانند چگونه علائم وخیم را تشخیص داده و پاسخ دهند.
یک متخصص آموزش دیده باید ارزیابی کند که آیا خانه مورد نظر برای جداسازی و مراقبت از بیمار مبتلا به COVID-19 مناسب است. آیا خانواده امکان مراقبت از بیمار کرونایی در منزل را دارند؟ اقدامات مناسبی برای جلوگیری از عفونت اعمال شده است. کارمندان آموزش دیده نیز برای حمایت از بیمار و خانواده در خانه یا تیمهای تلفنی، پزشکی و یا خدمات ارتباطی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
مراقبت از کودک مبتلا به COVID-19 در خانه
معمولا ابتلا کودکان پس از درگیری سایر اعضا خانواده با کرونا است. بنابراین برای جلوگیری از ابتلای کودکان به کرونا افراد باید موارد زیر را انجام دهند.
اقدامات احتیاطی که می تواند از انتشار COVID-19 به افراد دیگر در خانه جلوگیری کند:
۱- بیمار باید در یک اتاق جداگانه بماند. اگر این امکان پذیر نیست، حداقل فاصله ۱ متری از او فاصله بگیرید.
۲- تهویه مناسب را در اتاق بیمار و فضاهای مشترک فراهم کنید. در صورت امکان از پنجره های باز استفاده کنید.
۳- فرد بیمار تا حد ممکن باید از ماسک پزشکی استفاده کند. به ویژه در مواردی به تنهایی در اتاق نیست.
۴- عدم ملاقات افراد سالم از بیمار
۵- در صورت امکان فقط یک نفر مراقب بیمار باشد.
۶- در صورت مشترک بودن اتاق بیمار با سایر اعضای خانواده باید همگی ماسک پزشکی بپوشند. در حین استفاده از ماسک به صورت خود دست نزنند. بعد از خارج شدن از اتاق ماسک را دور ریخته و دستهای خود را بعد از آن بشویید.
۷- فرد بیمار باید دارای ظروف مخصوص، حوله و ملافه تخت مخصوص خود را داشته باشد. آنها باید به خوبی با آب و صابون شسته شوند و مشترک نباشند.
۸- سطوح لمس شده توسط بیمار باید حداقل روزانه تمیز و ضد عفونی شود.
۹- همه افراد در خانه باید مرتباً دست خود را با آب و صابون بشویند، مخصوصاً:
- بعد از سرفه یا عطسه
- قبل و بعد از تهیه غذا
- قبل از غذا خوردن
- بعد از استفاده از توالت
- قبل و بعد از مراقبت از بیمار
- وقتی دستها به وضوح کثیف هستند
- سرفه یا عطسه را باید با آرنج خمیده یا بافت یکبار مصرف پوشانده باشید که بلافاصله پس از استفاده از آن دور ریخته شود.
- ضایعات شخص بیمار قبل از دفع باید در کیسه های بسته محکم بسته بندی شود.
مدت قرنطینه برای بیماران کرونایی چقدر است؟
با توجه به مواردی که در مورد نحوه مراقبت از بیمار کرونایی در منزل گفته شد. باید بداینم؛ افراد مبتلا به COVID-19 که در خانه از آنها مراقبت می شوند. باید در قرنطینه بمانند تا زمانی که دیگر قادر به انتقال ویروس به دیگران نباشند. این مدت با توجه به شدت بیماری متفاوت است.
۱- مبتلایان با علائم باید حداقل ۱۰ روز پس از روز اول بروز علائم قرنطینه شوند. به علاوه ۳ روز پس از پایان علائم – هنگامی که بدون تب و بدون علائم تنفسی هستند – باید در قرنطینه بمانند.
۲- افراد بدون علائم باید حداقل ۱۰ روز پس از آزمایش مثبت باید در قرنطینه بمانند.
منبع: www.who.int