ویروس شناسی

ناقل کرونا کیست؟

ناقل کرونا

با افزایش همه گیری ویروس کرونا در ایران و جهان؛ این سوال که چه کسانی ناقل هستند مورد توجه قرار گرفته است. برای پاسخ به سوال اینکه ناقل کرونا کیست مطلب زیر را بخوانید.

آیا ناقل کرونا می تواند بدون علامت باشد؟

COVID-19 عمدتا از طریق قطره های تنفسی توسط فرد مبتلا منتقل می شود. انتقال توسط شخصی که سرفه می کند یا علائم دیگری مانند تب یا خستگی دارد صورت می گیرد. بسیاری از افراد مبتلا به COVID-19 فقط علائم خفیفی را تجربه می کنند. این امر به ویژه در مراحل اولیه بیماری صادق است. گرفتن COVID-19 از شخصی که فقط سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی کند ممکن است.

برخی گزارش ها بیان کرد، که افراد بدون علائم می توانند ویروس را منتقل کنند. WHO در حال ارزیابی تحقیقات مداوم در این زمینه است و یافته های به روز شده را به اشتراک می گذارد.

اگر نمی دانیم چه کسی ناقل است چگونه از خودمان محافظت کنیم؟

رعایت بهداشت دست و تنفس در همه موارد مهم است و بهترین راه برای محافظت از دیگران و خودتان است.

در صورت امکان حداقل ۱ متر فاصله بین خود و دیگران را حفظ کنید. این مسئله به ویژه در مجاورت شخصی که سرفه یا عطسه می کند، مهم تر است. از آنجا که برخی از افراد آلوده ممکن است هنوز علائمی از خود نشان ندهند یا علائم آنها خفیف باشد. اگر در منطقه ای هستید که COVID-19 در آن جریان دارد، حفظ فاصله فیزیکی با همه ایده خوبی است.

در تماس با افراد مبتلا به COVID-19 چه باید بکنم؟

اگر با فرد مبتلا به COVID-19 در ارتباط نزدیک بوده اید، ممکن است به این بیماری آلوده باشید.

تماس نزدیک به این معناست که شما با کسانی که به کرونا مبتلا هستند با کمتر از ۱ متر زندگی کرده اید. در این موارد بهتر است در خانه بمانید.

با این حال، اگر در منطقه ای با تب مالاریا یا تب دنگی زندگی می کنید، مهم است که علائم تب را نادیده نگیرید. به دنبال کمک پزشکی باشید. هنگام حضور در مرکز بهداشت در صورت امکان از ماسک استفاده کنید.  حداقل ۱ متر از افراد دیگر فاصله داشته باشید. با دستان خود سطوح را لمس نکنید. اگر این یک کودک است که بیمار است به کودک کمک کنید تا به این توصیه پایبند باشد.

لطفا موارد زیر را انجام دهید:

اگر بیمار شوید، حتی با علائم بسیار خفیف باید خود را قرنطینه کنید.
حتی اگر فکر نمی کنید در معرض COVID-19 قرار گرفته اید اما علائمی پیدا کرده اید. خود را قرنطینه کرده و خود را کنترل کنید.
هنگامی که علائم خفیفی دارید، احتمالاً در مراحل اولیه بیماری هستید و دیگران را آلوده می کنید. بنابراین قرنطینه در اوایل بیماری بسیار مهم است.
اگر علائمی ندارید، اما در معرض فرد آلوده هستید، به مدت ۱۴ روز خود را قرنطینه کنید.

اگر شما به طور قطع COVID-19 (با آزمایش تأیید شده) دارید به مدت ۱۴ روز حتی پس از از بین رفتن علائم به عنوان یک اقدام پیشگیرانه قرنطینه را رعایت کنید.

– هنوز دقیقاً مشخص نیست که چه مدت افراد پس از بهبودی عفونی می مانند. توصیه های ملی در مورد قرنطینه خود را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *