علت شدیدتر بودن کرونا در مردان نسبت به زنان موضوعی است که بسیاری از افراد به پرسش در مورد آن میپردازند. ویروس کرونا یک ویروس جدید است که همه روزه مسائل زیادی در مورد آن کشف میگردد.
بنابراین حتماً در دورهمیها و روابط با دوستان خود یا در پی زندگی روزمره خود در اجتماع شنیدهاید که کرونا در مردان نسبت به زنان شدیدتر است. آمارهایی که هر شب از رسانهها اعلام میشود، غالباً دارای تفکیک جنسیتی نیست. اما با نگاهی گذرا به اعضای خانواده و دوستانی که به این بیماری مبتلا شدهاند میتوان به این موضوع پی برد که درصد بیشتری از آنها را مردان تشکیل میدهند.
همچنین مطالعات نیز بیان کننده این موضوع است که این بیماری در مردان بیشتر دیده میشود. البته میزان شیوع این بیماری در بین مردان و زنان تقریباً مشابه است؛ اما میزان مرگ و میر مردان در اثر این بیماری بیشتر از زنان است. البته این موضوع تا حد زیادی به عادات رفتاری مردان بستگی دارد. اما این موضوع تنها دلیل مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان نیست. در ادامه این مطلب بهصورت مرحله به مرحله بررسی میکنیم که چرا کرونا در مردان شدیدتر از زنان است.
چرا کرونا در مردان شدیدتر از زنان است؟
گفتیم که علت شدیدتر بودن کرونا در مردان نسبت به زنان تا حد زیادی به عادات رفتاری مردان بستگی دارد. منظور از عادات رفتاری مردان، رفتار پرخطری است که آنها در مقایسه با زنان انجام میدهند. برای مثال مردان اغلب توجهی به رعایت فاصله فیزیکی ندارند یا معتقدند که سیستم ایمنی بدن آنها بسیار قویتر است. از همین رو این علائم را زیاد جدی نمیگیرند. اما این تمام دلیل شدیدتر بودن این بیماری در مردان نسبت به زنان نیست.
قویتر بودن سیستم ایمنی زنان نسبت به مردان
یکی از دلایل شدیدتر بودن کرونا در مردان نسبت به زنان قویتر بودن سیستم ایمنی زنان نسبت به مردان است. برخلاف تصور همه این واقعیت که سیستم ایمنی زنان نسبت به مردان قویتر است وجود دارد. به همین علت است که اغلب مردان نسبت به زنان عمر کوتاهتری دارند. این امر نتیجه تجربه اجتماعی نیست. بلکه تحقیقات نشان میدهد که از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون، مردان ۷۰ درصد بیشتر از زنان مردهاند. در هنگام شیوع سارس در سال ۲۰۰۳ نیز میزان فوت مردان در اثر ویروس بیشتر از مردان بود.
رایج بودن بیشتر بیماری قلبی در مردان
بیماری قلبی در مردان مسن بیشتر از زنان است. علت بیشتر بودن بیماری قلبی در مردان نیز فشار خون بالا و بیماری کبدی است. از همین رو یکی از دلایل شدیدتر بودن کرونا در مردان نسبت به زنان همین مسائل است.
بیشتر بودن غلظت آنزیم آنژیوتانسین ۲ (ACE2)
غلظت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ۲ در خون مردان بیشتر از زنان است. این آنزیم کمک میکند تا کرونا سلولهای سالم را در بدن انسان آلوده کند. از همین رو غلظت زیاد آن در بدن مردان سبب شدیدتر بودن این بیماری در آنها خواهد شد.
کروموزوم X اضافی در زنان
زنان دارای دو کروموزوم x هستند. در حالی که مردان دارای یک کروموزوم y و یک کروموزوم X هستند. بیشتر بودن تعداد این کروموزوم در زنان سبب میشود که بدن آنها در برابر عفونت مقاومتر باشد. از همین رو یکی از علت های شدیدتر بودن کرونا در مردان نسبت به زنان بیشتر است. بطورکلی مردان از نظر ایمنی جنس ضعیفتر از مردان هستند.
سیگار کشیدن بیشتر
سیگار کشیدن در اغلب جوامع یک عادت مردانه است. سیگار کشیدن ریهها را درگیر میکند و ویروس کرونا ویروسی است که به ریه حمله میکند. از همین رو از آنجایی که اغلب مردان سیگار میکشند، میتوان گفت یکی از دلایل شدیدتر بودن کرونا در مردان نسبت به زنان همین است.
آلودگی هوا
آلودگی هوا سبب افزایش بیماریهایی نظیر آسم، برونشیت، آمفیزم و … میشود. بطورکلی نیز مردان نسبت به زنان، زمان بیشتری را در خارج از منزل سپری میکنند. از همین رو علت شدیدتر بود ویروس کرونا در مردان ، میتواند ناشی آلودگی هوا باشد. در مناطقی که بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار دارند شیوع این بیماری بسیار بیشتر است.
سندروم شکست ناپذیری
برخی از مردان دچار سندروم شکست ناپذیری هستند. این امر سبب میشود تا مردان رفتار پرخطر بیشتری از خود نشان دهند. از همین رو ممکن است بسیاری از آنها توصیههای بهداشتی را رعایت نکنند. در مواجهه با چنین رفتارهایی، درگیر کردن خانوادهها بسیار مؤثر است. زیرا مردان اغلب نگران خانوادههای خود هستند. از همین رو وقتی متوجه میشوند که مبتلا شدن به این بیماری میتواند خانواده آنها را درگیر کند، اغلب سعی میکنند بیشتر رعایت کنند.
گزارشهای WHO در مورد شدیدتر بودن کرونا در مردان
علت شدیدتر بودن ویروس کرونا در مردان را نمیتوان تنها به دلیل عوامل ژنتیکی دانست. باید بدانید که این آمار تنها بر اساس حدس و گمان نیست؛ بلکه به گزارش WHO نیز این ویروس در مردان شدیدتر از زنان عمل میکند. این موضوع از آمار مرگ و میر گزارش شده توسط WHO حاصل میشود.
- بر اساس این آمار ۶۳ درصد مرگومیر ناشی از کرونا در اروپا مربوط به مردان است.
- براساس گزارش مؤسسه عالی بهداشت رم در ماه مارس، ۸ درصد مردان و ۵ درصد زنان در اثر ویروس کرونا فوت کردهاند.
- در شهر نیویورک مردان دو برابر زنان نسبت به مردان فوت میکنند.
نتیجه گیری:
علت شدیدتر بودن کرونا در مردان دلایل متفاوتی دارد، اما بیشتر از موارد ژنتیکی و ضعیفتر بودن سیستم ایمنی مردان این موضوع به دلیل خود شوالیه پنداری در مردان است. از همین رو فرهنگسازی و جدی گرفتن توصیههای بهداشتی در مردان میتواند میزان مرگ و میر ناشی از کرونا را در آنها کاهش دهد.
البته ضعیف بودن جنس مرد نسبت به زن در برابر ویروسها امری غیر قابل انکار است. اما با آگاهی از این موضوع میتوان خطرات ناشی از آن را با رعایت کردن مضاعف تحت کنترل درآورد.