اخبار علمی پژوهشی

رک آزمایشگاهی چیست؟

رک آزمایشگاهی چیست؟ کاربرد رک آزمایشگاهی چیست؟ انواع رک آرمایشگاهی کدام است؟

نام رک آزمایشگاهی برای اکثر کسانی که در آزمایشگاه مشغول کار هستند بسیار آشنا است. این وسیله بسیار کاربردی است و نقش مهمی در ایجاد نظم در آزمایشگاه دارد. این وسیله در جنس‌های مختلفی تولید می‌شود. رک‌ های آزمایشگاهی معمولاً برای نگه‌داری لوله‌های آزمایشگاهی، نگه‌داشتن و جابه‌جایی لوله‌ها، قرار دادن پیپت ها و …. استفاده می‌شود. در ادامه درباره این وسیله توضیح بیشتری می‌دهیم.

رک آزمایشگاهی چیست و چه کاربردی دارد؟

رک آزمایشگاهی به عنوان یک وسیله بسیار پر کاربرد در آزمایشگاه به کار می‌رود. این وسیله به‌عنوان یک نگه‌دارنده در آزمایشگاه استفاده می‌شود. این وسیله در جنس های مختلفی استفاده می‌شود. انواع رک از نظر جنس به سه دسته نقسیم بندی می‌شود: ۱- فلزی ۲- پلاستیکی ۳- پلی پروپیلن. هر کدام از این جنس رک ها کاربردهای متفاوتی دارند.

رک فلزی

این دسته از رک های آزمایبشگاهی به منظور نگه‌داری لوله‌های آزمایشگاهی استفاده می‌شود. این رک ها ابعاد متفاوتی دارد و به راحتی قابل شستشو می‌باشد. همچنین حمل و‌ نقل آن آسان است و در برابر زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است. این رک ها قابل استفاده در دستگاه اتوکلاو می‌باشد زیرا توانایی تحمل دماهای بسیار بالا را دارد.

رک پروپیلن

این رک ها نیز دارای ابعاد و اندازه‌های مختلفی است. شستشوی آن بسیار راحت است. در برابر انواع اسیدها و مواد شیمیایی رایج در آزمایشگاه بسیار مقاوم است. همچنین قابل استفاده در اتوکلاو نیز می‌باشد، زیرا توانایی تحمل دماهای بسیار بالا را دارد. این نوع رک را می‌توان در دستگاه‌های فریز کننده آزمایشگاهی نیر مورد استفاده قرار داد. زیرا توانایی تحمل دماهای بسیار پایین را نیز دارد.

رک پلاستیکی

این نوع رک نیز دارای ابعاد مختلف است و به راحتی قابل شستشو است. رک پلاستیکی، به دلیل سبک بودن به راحتی قابل جابه‌جا کردن است. این نوع رک آزمایشگاهی مقاومت بالایی ندارند و نسبت به رک های فلزی و پروپیلن ضعیف‌تر است.

کاربردهای رک آزمایشگاهی چیست؟

در این بخش از مقاله می‌خواهیم به بررسی کاربردهای دقیق این وسیله آزمایشگاهی بپردازیم. همانطور که گفتیم این وسیله در ایجاد نظم و بهبود روند آزمایشات نقش بسیار مهمی دارد. این کاربردها عبارتند از :

  1. نگه‌داری لوله‌های آزمایش
  2. نگه‌داشتن و جابه‌جایی انواع لوله‌های آزمایش در طول انجام آزمایشات
  3. قرار گرفتن پیپت‌ها و میله‌های همزن
  4. نگه‌داری میکروتیوپ‌ها
  5. نگه‌داری لوله فالکون

تقسیم‌بندی رک های آزمایشگاهی از نظر قابلیت اتوکلاو

رک ها از نظر قابلیت اتوکلاو کردن به دو دسته قابل اتوکلاو و غیرقابل اتوکلاو تقسیم بندی می‌شود. معمولاً رک های پلاستیکی قابلیت اتوکلاو ندارند و فقط قابل شستشو و تمییز کردن هستند. اما در عوض رک های فلزی و رک های پروپیلن قابلیت اتوکلاو دارند.

نتیجه گیری:

به طورکلی رک های آزمایشگاهی به عنوان نگه دارنده استفاده می‌شوند. این رک ها با تنوع جنس به کاربر اجازه می‌دهند تا به منظور اهداف خاصی از این وسیله استفاده کنند. رک ها کاربردهای متفاوتی دارند در مقاله سعی کردیم تا به صورت خلاصه کاربرد این وسیله را توضیح دهیم. برای خرید رک آزمایشگاهی می توانید به سایت سنا تشخیص آزما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *